L’aparició d’una patologia o un dolor corporal no sempre té una única causa ni un únic tractament. Sovint és la suma de diferents factors que s’han de tractar des de diferents òptiques i amb l’actuació de diferents professionals de la salut. És per això que a la clínica podològica Caballé Fuguet també comptem amb un servei d’osteopatia i fisioteràpia.

L’osteopatia és una teràpia únicament manual totalment complementària a la medicina al·lopàtica o convencional que treballa per la prevenció, conservació i millora de la salut del pacient.  Mitjançant l’osteopatia es re-equilibra l’organisme centrant-se en la seva estructura, i millorant d’aquesta manera el funcionament del cos. Treballant tots els teixits i fluids corporals, encara que s’utilitzi el sistema músculo-esquelètic per accedir a teixits menys accessibles, l’osteopatia busca l’origen d’una patologia i no només tractar la zona dolorosa, motiu de consulta. L’osteòpata utilitza tècniques manuals de parts toves amb estiraments i manipulacions passives així com tècniques d’alta velocitat i curt recorregut.

En una primera visita, l’osteòpata realitza una anamnesis completa i una exploració física que li servirà per traçar un pla de tractament a curt, mig i llarg termini per una millora de la simptomatologia del pacient així com una millora generalitzada. Les seves àrees d’abordatge són:

  • Abordatge Estructural:  sistema músculo esquelètic (tractament de parts òssees, articulars i musculars)

  • Abordatge Visceral: sistema visceral

  • Abordatge Cràneo-sacral: crani, vèrtebres cervicals superiors i sacre

Quan estaria indicat anar a un osteòpata?

  1. Trastorns Músculo-esquelètics: contractures musculars, tendinitis, etc.

  2. Trastorns Respiratoris: refredats de repetició, sinusitis, tos no productiva, dificultats respiratòries, etc

  3. Trastorns digestius: restrenyiment, excés d’acidesa, espasmes abdominals, etc

  4. Trastorns Genito-Urinaris: incontinència, dolors menstruals, disparèunia, etc.

  5. Problemes i seguiment de l’embaràs: mal d’esquena o ciàtiques, dolor inguinal, cames inflades, etc.

  6. Trastorns pediàtrics: cervicàlgia congènita, seqüeles derivades de l’aplicació d’ortodòncies, trastorns del son, hiperactivitat, dificultat d’aprenentatge, alteracions del creixement, etc.

  7. Altres: estrès, migranyes tensionals, cansament generalitzat