Heu patit mai una fascitis plantar?

Quan patim una fascitis, patim una inflamació de la banda de teixit gruixut que subjecta la musculatura intrínseca plantar del peu. La part que s’ inflama és la part gruixuda de la fascia, que es situa propera a la zona del taló.

La fascitis plantar es tracta d’ una patologia que ha anat en augment els últims anys degut algran augment de la pràctica esportiva. Tot i així, la pot patir també persones que no practiquen esport.

Anem a veure les causes.

  • La sobrecàrrega a la pràctica esportiva. Actualment l’esport ha viscut un augment de popularitat entre la població. Moltes vegades iniciem una pràctica esportiva sense un bon programa d’ estiraments i ens llancem a obtener uns resultats esportius en un temps rècord. Val la pena assegurar que els objectius s’ obtenen gradualment sense sobrecarregar la fascia per un mal entrenament.
  • Augment de pes. Un increment de pes implica que l’arc del peu es distensioni més provocant una tensió a la fascia i per tant pot originar una fascitis plantar.
  • Un mal calçat. Les xancletes, esclops o calçat que no es subjecti correctament al peu, fa que la musculatura plantar hagi de fer un sobreesforç en subjectar el calçat mentre caminem, i per tant, pot sobrecarregar enormement la fascia.
  • La morfologia podal. Una fascia excesivament curta o un peu excesivament pla afavoreixen l’aparició de la fascitis plantar.

El tractment sol ser multidisciplinar. Realitzar fisioterapia, un bon programa d’estiraments, utilizar un calçat adequat, rectificar amb unes plantilles la biomecànica incorrecte per interferir en la causa, baixar pes amb l’ajuda d’una dietista i/o infiltracions són alguns dels tractaments als que un individu pot arribar a sotmetre’s per solventar una FASCITIS PLANTAR.

Pots compartir-ho!
Esther Caballé

Esther Caballé

Veure més articles d'aquest autor